Zapoznaj się z naszym jadłospisem

1.

Śniadanie:

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne i razowe   z  masłem, wędliną i ogórkiem

D: Kawa inka, pieczywo pszenne i razowe z  masłem roślinnym, wędliną i ogórkiem  Alergeny: gluten, mleko

Obiad:

Zupa jarzynowa,  kotlet  schabowy, ziemniaki, surówka z marchwi, pora i jabłka, kompot, owoc

Alergeny: gluten, mleko jajka

Podwieczorek:

Kasza manna na gęsto z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, 

D: Kasza manna na gęsto na wodzie musem truskawkowym, chrupki kukurydziane, 

Alergeny: mleko, gluten

6.

Śniadanie:

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, wędliną i papryka

Alergeny: gluten, mleko,

Obiad:

Barszcz biały z jajkiem,  leczo z kiełbasą , ryż paraboliczny, woda z miodem i cytryną

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler

Podwieczorek:

Kakao, gofry z bitą śmietaną, owoce

D: Kawa inka, gofry z cukrem pudrem, owoce

Alergeny: gluten, mleko, jajka

2.

Śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku,  bułeczka z masłem i kiełbasą podsuszaną ekstra i papryką

D: Płatki ryżowe na mleku sojowym,  bułeczka z masłem roślinnym, kiełbasą podsuszaną ekstra i papryką       Alergeny : gluten, mleko

Obiad:

Zupa kalafiorowa, spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, ogórek świeży ( w słupki ), kisiel

Alergeny: gluten, mleko, seler

Podwieczorek:

Kawa inka, zapiekanka a’la pizza z serem i ketchupem, owoc

D:  Kawa inka, zapiekanka a’la pizza z wędliną i ketchupem, owoc

Alergeny: gluten, mleko jajka

 

7.

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem i  kiełbasą żywiecką,  ogórkiem świeżym 

D: Płatki owsiane na mleku ryżowym/sojowym, bułeczka z masłem roślinnym i kiełbasą żywiecka, ogórkiem świeżym Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad:

Zupa bolońska, gulasz z indyka, ziemniaki,  mizeria, kompot, owoc 

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler

Podwieczorek:

Herbata owocowa, bułeczka  z masłem, serem żółtym i pomidorem

D: Herbata owocowa, bułeczka  z masłem roślinnym, wędliną i pomidorem

Alergeny: gluten, mleko, jajka

3.

Śniadanie:

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, pastą z tuńczyka i jajek, ogórek kiszony

Alergeny: gluten, mleko, jajka, ryby

Obiad:

Zupa gulaszowa, pierogi leniwe z masełkiem i bułeczką  posypane cukrem trzcinowym, kompot,

D, Zupa gulaszowa, kopytka z masełkiem i bułeczką  posypane cukrem trzcinowym, kompot,

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler

Podwieczorek:

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, klops pieczony, ogórek kiszony , owoc

D: Kawa inka, pieczywo pszenne i razowe z masłem, klops pieczony, ogórek kiszony , owoc

Alergeny: gluten, mleko, jajka

 

8.

Śniadanie:

Kawa z mlekiem, Pieczywo pszenne i razowe z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, 

D: Pieczywo pszenne i razowe z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kawa inka

                      Alergeny: gluten, mleko,

Obiad:

 Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki, buraczki, kisiel

Alergeny: gluten, mleko, seler

Podwieczorek:

Kakao, ciastka (gębusie, maślane, owsiane- własnego wyrobu), owo

D: Herbata, , ciastka (gębusie, maślane, owsiane- własnego wyrobu), owoc

Alergeny: gluten, mleko, jajka,

4.

Śniadanie:

Herbatka z melisy, pieczywo pszenne i razowe z masłem, stół szwedzki

( wędlina, ser  żółty, jajka), warzywa świeże do chrupania

Alergeny: gluten, mleko jajka

Obiad:

Zupa barszcz czerwony, eskalopki drobiowe z pieczarkami w sosie śmietanowym, kasza pęczak, sur. z kapusty pekińskiej, kompot

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler

Podwieczorek:

Kakao, ciasto lub muffinki ( własnego wypieku ), owoc

D: Kawa inka, ciasto lub muffinki ( własnego wypieku ), owoc

Alergeny: gluten, mleko, jajka

 

9.

Śniadanie:

Herbata z sokiem malinowym, pieczywo pszenne i razowe z masłem, stół szwedzki ( wędlina, ser żółty, jajka), warzywa świeże 

           Alergeny: gluten, mleko, jajka

Obiad:

Zupa pomidorowa z ryżem, pyzy z mięsem, sur. z kiszonej kapusty,  kompot , owoc

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler

Podwieczorek:

Płatki zbożowe na mleku, chałka z masłem i miodem, owoc

D: Płatki zbożowe na mleku sojowym, chałka z masłem i miodem , owoc

Alergeny: gluten, mleko

5.

Śniadanie:

Kawa z mlekiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, jajko w majonezie ze szczypiorkiem 

D: Kawa inka, pieczywo pszenne i razowe z masłem, jajko w majonezie ze szczypiorkiem 

Alergeny: gluten, mleko, jajka

Obiad:

Zupa szpinakowa, filet rybny, ziemniaki, pomidor z cebulką, kompot, owoc

Alergeny: gluten, mleko, jajka, seler, ryby

Podwieczorek:

Lemoniada z miodem i cytryną, ryż z musem jabłkowym,  i polewą śmietanową

D: Lemoniada z miodem i cytryną, ryż z musem jabłkowym

Alergeny: gluten, mleko, jajka

 

10.

Śniadanie:

Herbatka rumiankowa, bułeczka z ziarnami  z masłem, twarożek na słodko

D: Herbatka rumiankowa, bułeczka z ziarnami  z masłem roślinnym, wędliną  i pomidorem,

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad:

Zupa krem z dyni z grzankami, kostka rybna pieczona, ziemniaki fasolka szparagowa na ciepło, kompot 

Alergeny: gluten, jajka, seler, ryba

Podwieczorek:

Jaglanka jabłkowa z rodzynkami ( kasza jaglana na mleku z jabłkiem i rodzynkami), bułka masłana

D: Jaglanka jabłkowa z rodzynkami ( kasza jaglana na wodzie z jabłkiem i rodzynkami),bułka maślana     

  Alergeny: gluten, mleko,